Här kan du som vuxen lära dig simma

Att kunna simma är en livsviktig kunskap som ger trygghet till dig själv och till andra t.ex. dina barn. Vana och trygghet i vatten ökar glädjen med att bada, simma och att vistas i vattennära miljöer.

Simning är ett av de bättre sätten att förbättra sin hälsa eftersom träning i vatten är skonsamt för kroppen.

Vår vuxensimskola har grupper båda för de som är nybörjare utan förkunskaper och de som har simvana och behöver förbättra sina kunskaper.

För nybörjare jobbar vi med utveckla vattenvanan med bl.a. flytövningar och provar olika simsätt allt efter elevernas behov. Instruktören arbetar individuellt med vad varje elev vill lära sig. Vi har små grupper och instruktören är alltid med i vattnet. Ingen pressas till att göra något han/hon inte vill eller känner sig trygg med. I vissa bassänger kan vi vara själva i vattnet och skapa enskildhet och hindra insyn och i andra bassänger simmar vi parallellt med andra grupper.

Våra kurser är uppdelade i två steg. Nybörjarkurs och fortsättningskurs. Ibland kombineras grupperna, anmälningen är mer en indikation till instruktören. Vi är aldrig mer än 4 deltagare per instruktör.