Simma lugnt!

Vanliga frågor angående vår simskola, anläggningar och övriga frågor

Allmänt

Självklart får man ta några foton under lektionen, det är ett fint minne att spara. Det är dock viktigt att man inte får med någon annan som inte vill i bilden, om man tar bild får man smyga undan lite så att endast de som vill bli fotade är med i bild. Vi ber er även att respektera alla i bassängen och inte störa undervisningen.
Vi vill behålla hög vattenkvalite, därför är det av största vikt att alla duschar innan de kommer ner i poolen. Alla ska duscha utan badkläder och på vissa anläggningar är det även krav på att ha badmössa.
Barn under 1 år behöver inte duscha då de snabbt blir nedkylda.
Alla barn föds vattenglada och med en naturlig inställning till vatten, men ibland kan det ha inträffat något som har skrämt barnet eller så har föräldrarna kanske fört över sin egen rädsla. Barn är experter på att läsa av sina föräldrars känslor. Om barnet är ledset i vattnet är det mycket sällan vattnet i sig som det beror på, utan nästan alltid hunger och trötthet.

Nej, barnet får inte öroninflammation av att babysimma. Inget vatten når in till mellanörat. Hörselgången är smal, krokig och är täckt av ett vattenavstötande vax. Trumhinnan sitter som en vägg mellan hörselgången och mellanörat. Öroninflammationer bildas genom att bakterier vandrar upp till mellanörat från halsen via örontrumpeten och inte via ytterörat.

Babysim

Man kan börja på babysim när din bebis är 3 månader, har en läkt navel samt väger 4 kg.
Ja, absolut upp till 11 månaders ålder kan ni starta på den första introduktionskursen babysimskola steg 1.
Det beror på vilken bassäng ni simmar på, läs vad som gäller på just er bassäng.
Hos oss vill vi att man använder en engångsbadblöja samt en babybadbyxa. Det viktiga är att babybadbyxan sitter åt runt midja och lår. Vi har detta till försäljning vid kursstart.
Vi öppnar 30 min innan första kursen börjar. Men för de flesta räcker det med 15 min. Men det är alltid bra att vara ute i god tid så varken du eller ditt barn känner er stressade.
Ja, barnets hörselgång är bara några millimeter i diameter. Ytterst lite vatten når fram till trumhinnan. Flera undersökningar har visat att risken för infektioner t o m är större om man använder öronproppar eftersom det skulle kunna stänga inne eventuella infektioner. Frågan om man kan dyka med rör i örat är svårare, men allt pekar emot att de ytliga dopp man gör med barnet under babysimmet inte påverkar örat. Barnet ska dessutom alltid välja självt när och hur djupt det ska simma under vattnet.

Bokning

Från anmälningsdatum har ni 14dgr ångerrätt; därefter är kursen bindande.

Bokar ni kursen med mindre än 14dgr kvar till kursstart, då är bokningen bindande direkt!

Eventuell avbokning, skall ske skriftligt till info@trampoolin.com, ni får därefter en bekräftelse på er avbokning. En administrativ avgift på 350kr tas alltid ut vid en avbokning samt kostnaden för eventuellt genomförda/passerade lektioner.

På bekräftelsen finns betalningsinformation längst ner. Betalning görs till angivet bankgiro inom 14 dagar och ni uppger angivet OCR-nummer. Anmäler ni flera personer får varje person ett unikt OCR-nummer.

Om vi behöver skicka påminnelse lägg en avgift till.

Information av brådskande karaktär sker via sms och/eller e-mail. Det är därför viktigt att ni är anträffbara via dessa forum samt uppdaterar oss om ändringar sker.
Vi förbehåller oss rätten att ändra tider, slå ihop kurser alternativt ändra dag på kurser om så blir nödvändigt fram till kursens start. Detta är för att vi ska få ihop så bra grupper som möjligt samt ett bra schema för alla instruktörer.

Vi erbjuder delbetalning på alla våra kurser.

Vid två delbetalningar tas en uppläggningsavgift på 49 kr ut. Vid tre delbetalningar tas en uppläggningsavgift på 69 kr ut.

Sjukanmälan & återbad

Vi erbjuder återbad eller make-up lektioner för alla som i god tid av-/sjukanmält sig från sin egen lektion.

Detta är i mån av plats och under den aktuella kursperioden, det går inte att spara dessa tillfällen till senare kursperioder.

Man är varmt välkommen att boka dessa lektioner på alla våra anläggningar. På vissa bassänger simmar vi endast en dag och har inte möjlighet att erbjuda återbad på er ordinarie bassäng.

Sjukanmälan görs endast på hemsidan minst 2 timmar innan lektionen startar. Ni loggar in på ert kundkort via ”schema och anmälan”. Där hittar ni era kurser och kan avboka er från en lektion. Ni får sedan behörighet att boka en ”make-up lektion” ett tillfälle där ni får vara med i en annan grupp och ta igen er missade simning. Vi erbjuder detta i mån av plats och inom den aktuella kursperioden.

Nästa kursstart – vecka 10, 12 & 22

Trampoolin Babysim

Babysim 3-12 mån

Här tar du och ditt barn tillsammans de första stegen mot den livslånga trygghet och glädje det innebär att kunna simma.

Plask & lek för barn 1–2 år - Trampoolin Babysim och Simskola

Minisim 1 – 5 år

Genom att gå på Minisim får ditt barn den vattenvana och vattenglädje som behövs för att lära sig simma i tidig ålder.

Babysim & Simskola i Åkersberga, AktivaRe - Trampoolin Simskola

Simskola från 4 år

Genom glädje och lek lär vi barn i alla åldrar lära sig att simma efter just sina förutsättningar.

Trampoolin Vuxensim

Vuxensim

Vi har kurser för både nybörjare och för de som vill förbättra sina kunskaper i de olika simsätten.

Privata simlektioner - Trampoolin Simskola

Privatlektioner

För de som vill ha en individuellt anpassad simundervisning erbjuder vi privata simlektioner.

Syskongrupper, simskola med syskon - Trampoolin simskola

Syskongrupper

Våra syskongrupper är till för alla familjer som har barn som är under simskoleåldern!

Trampoolin sommarsimskola för barn från 3-4 år upp till 15 år

Sommarkurser

Trampoolin erbjuder intensivkurser inför sommaren, sommarsimskola och utomhussimskola på värmdö.

Crawlkurs - Trampoolin Simskola

Crawlkurser

Kurserna vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som redan kan crawla och vill lära dig mer.