Babysim är starten på det livslånga vattenäventyret

Genom att gå på babysim hos oss ger du ditt barn möjlighet att skapa en bra relation till vatten som är en förutsättning för att kunna lära sig simma tidigt. Här tar du och ditt barn tillsammans de första stegen mot den livslånga trygghet och glädje det innebär att kunna simma. Samtidigt som ni har en mysig stund i bassängen får ni även tillfälle att träffa andra barn och föräldrar.

Med lek, sång och glädje ger du ditt barn vattenvana utan prestationskrav samtidigt som motoriken stimuleras. Att självständigt kunna ta sig fram i och under vatten ger barn trygghet och självförtroende. Små barn har lättare att ta sig fram under vatten än på vattenytan så vi övar på att var bekväm med att vara under vatten för att sen gå över till att lära sig ta sig fram själv och att rotera från mage till ryggläge. Med hjälp av våra kunniga instruktörer ger du ditt barn förutsättningen att lära sig simma redan vid två års ålder.

Babysim är en aktivitet som stimulerar både barnets kropp och sinne och som stärker de känslomässiga banden till föräldern.

Babysimskolan är uppdelad i tre delkurser med tydliga mål för vare steg och där övningarna blir mer avancerade efterhand i takt med barnens utveckling och erfarenhet.

Man kan börja i babysimskola när barnet är 3-12 månader och väger minst 4 kg. Det behövs inga förkunskaper, all verksamhet utgår från barnets mognad. Ni kan vara en eller två vuxna med i bassängen beroende på vilken anläggning ni väljer (se information om respektive anläggning)

Vår babysimskola är uppdelad i tre delkurser. Läs mer om varje steg.