Veckans roligaste aktivitet

Att kunna simma ger barn trygghet och frihet. Genom glädje och lek lär vi barn i alla åldrar lära sig att simma efter just sina förutsättningar.

För oss är det viktigt att alla har möjlighet att lära sig simma i en trygg miljö.

Lektionerna kännetecknas av allsidighet och variation med stora inslag av lek.

Som första steg i simskolan börjar vi med att lära barnen hitta balansen i vattnet, att lära sig flyta och lita på vattnets bärighet för att sen gå över till att lära sig de olika simsätten där vi lär ut crawl som första simsätt. All inlärning är baserad på barnens förutsättningar och möjligheter. Våra instruktörer är alltid med i vattnet för att kunna hjälpa varje barn utifrån just deras kunskaper och behov och ingen behöver göra något man inte känner sig trygg med.

I simskolan så utvecklas barnen till att behärska simsätten bröst- ryggsim och crawl minst 200 meter samt att vara helt obehindrad under vattnet.

Simskolan för barn är indelad i fem olika nivåer och gruppsammansättningen bygger på förkunskaper och inte ålder. Hos oss kan ditt barn gå på simskola oberoende på viken kunskapsnivå barnet har, alla är välkomna. Läs mer om vilka förkunskaper som behövs samt vad som uppnås på varje kurs under kursöverblick.

På dom första två kurserna är en förälder med i bassängen. Hos oss kan ditt barn börja på simskola från 4 års ålder om man har vattenvana och är bekväm med att vara under vatten. Saknas vattenvana så rekommenderar vi en kurs simlekis innan simskolan.