För att börja simskola steg 2 ska barnet känna sig bekväm i vattnet och kunna doppa hela huvudet utan problem, kunna simma 5-10 meter crawl och ryggsim. Om barnet inte klarar av dessa kriterier så kan barnet gå steg 1 igen, till dess att den klarar av det som krävs för steg 2.

 

Förkunskapskrav:

Kunna hoppa från kanten, komma under ytan och vända tillbaka till kanten och ta sig tillbaka.
Kunna flyta 5 – 10 sekunder.
Kunna andas ut under ytan.
Kunna simma 5-10 crawl och ryggsim

Målen för simskola steg 2 med förälder i vattnet: 

– Flyta på rygg och på mage.
– Kunna simma 10 meter crawl på mage och rygg.
– Kunna simma 10 meter sammansatt bröstsim med god teknik.

 

Här sätter vi ihop arm- och bentag i crawl, rygg- och bröstsim. I den här gruppen stannar barnen tills de kan simma 10 meter eller mer. Vissa barn går denna kurs fler gånger medan andra går direkt till steg 3. Tänk på att alla barn är olika. Vi ser till individen och varje barns utveckling.

Bus och lekar blandas med allvaret i att lära sig simma. Lektionerna varieras för att barnet ska kunna utvecklas och lära sig att simma fortare.

Simskola steg 2 finns med förälder i vattnet och denna kurs rekommenderar vi varmt. Våra instruktörer leder givetvis verksamheten, men du som förälder är med ditt barn som hjälp och stöd så att simlektionen blir så effektiv som möjligt, när instruktören går runt och hjälper alla barn. I denna kurs kan du även följa barnets utveckling på nära håll och vara en del av barnets utveckling i vattnet. I simskolegrupperna är vi max 8 barn per instruktör, givetvis är vi färre i våra minsta bassänger.

Alla barn är olika och varje litet steg på vägen är en framgång!