I nybörjarkursen (3 månader – 1 år) vänjer vi barnet vid den nya miljön som bassängen innebär för att barnet ska känna sig trygg där.  Vi busar och leker fram vattenvanan och kursledaren introducerar övningar som syftar till att barnet ska ta sig fram i vattnet. Vi tränar på att flyta, balansera, stänga munnen och hålla andan. Små barn kan lära sig simma under vattnet men orkar inte hålla upp det tunga huvudet för att simma på vattenytan. Därför är det bra att vara bekväm med att vara under vattnet. När barnet är redo introduceras därför dyket.  För er som väljer att inte dyka finns det många andra bra och roliga övningar. Barnet upptäcker glädjen med att kunna röra sig mer obehindrat i vattnet än på land. Föräldrar lär sig läsa av sitt barn och deras vilja i denna nya miljö och vi ser det fantastiska samspelet mellan barnet och föräldern.

Klicka här för att se video

Mål – Babysim steg 1
Målet med vår introduktionskurs till babysim är kortfattat att vänja barnet vid den nya miljön och bygga upp grundtryggheten för barnet i vattnet.  Barnen får lära sig att medvetet stänga sina luftvägar och ett kortare dyk introduceras.

I babysim steg 1 förbereds barnet inför allt det spännande som kommer i  babysim steg 2, där barnen lär sig att bli alltmer självständiga i vattnet!

Varmt välkomna till magiska stunder i vattnet tillsammans med det lilla barnet!

Fler frågor kring babysim?

Innan kursstart brukar vi alltid erbjuda ett informationstillfälle där vi går igenom babysim och dess innebörd, samt svarar på frågor som kan dyka upp innan kursstart. Ni är även varmt välkomna att ställa frågor direkt till oss på telefonnummer 08-50621242.

Boka direkt eller ring oss på 08 – 506 212 42.